Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Ayı'nın başlamasıyla bereketleri sofraların, hep birlikte yapılan iftarların vazgeçilmezi Ramazan pidesi'nin tadına doyum olmuyor.

Hem sahur, hem de iftar sofralarınız için özel Ramazan Pide'si tarifimiz!

 

KAÇ KİŞİLİK
2 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
60 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabına yaş mayayı alın. Üzerine şeker ve ılık su ilave edin. Karıştırarak mayayı açın.
  • Başka bir karıştırma kabına Sinangil Un ve tuzu ekleyip karıştırın. Ortasına bir çukur açın. Hazırladığınız mayayı dökün ve yoğurun.
  • Hamur toplandıktan sonra üzerini streç filmle örtün. 40 dakika mayalandırın.
  • Dinlenen hamuru toparlayın. 2 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.
  • Pişirme kağıdının üzerine bir miktar galeta unu serpin.
  • Bezelerden birini pişirme kağıdının üzerine alın. Elinizde hafif hafif her yönden eşit bir şekilde bastırarak açın. Üzerine şekil vermek için önce kenarlarına parmak ucunuzla bastırın. Ortasını önce yatay daha sonra dikey olacak şekilde düz çizgi şeklinde bastırın.
  • Üzerine eritilmiş tereyağı, su ve yumurta sarısı karışımından sürün. Susam ve çörek otu serpin.
  • Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın.
  • Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!