Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği Tarifi

Saç örgüsü şeklinde hem tatlı hem tuzlu olarak yapılan Paskalya çöreğinin en çok tüketilen çeşidi tatlı olanıdır.

Kendine has bir tadı ve hoş kokusu ile Paskalya Çöreği beş çaylarınız için ideal bir hamur işidir. 

 

KAÇ KİŞİLİK
2 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
90 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
20 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Sinangil un, su, maya, şeker, yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı ve sütü kaba koyup karıştırın. Hamur toparlanıp kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun.
  • 30 dakika dinlendirin.
  • Her parça portakal büyüklüğünde olacak şekilde hamuru 6 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 15 dk dinlendirin.
  • Böldüğünüz hamurdan 3 beze alın.
  • Aldığınız bezeyi ters çevirip üç kere içeri doğru katlayın.
  • Katladığınız hamuru ortası kalın uçları ince olacak şekilde fitil yapın.
  • Saç örgüsü şeklinde örün.
  • Kalan 3 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
  • 30 dk dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.
  • 170 derecede 20dk pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!