Mısır Ekmeği Tarifi

Mısır Ekmeği Tarifi

Unlu Aşk Hikayelerin’de bu hafta Karadeniz’e uzanıyoruz. Mavisiyle, yeşiliyle pek çok doğa harikasına sahip Karadeniz’in en meşhur lezzetlerinden biri olan Mısır Ekmeği tarifiyle karşınızdayız. Yoğurtla birlikte dünyanın en müthiş ikilisi olmaya aday bu muhteşem lezzeti, Sinangil Mısır Unu ile siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz.

 

KAÇ KİŞİLİK
6 Kişilik
HAZIRLANMA SÜRESİ
10 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
45 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabına Sinangil Mısır Unu ekleyin. Ortasına bir havuz açın.
  • Havuzun ortasına kaymak, tereyağı ve tuzu ekleyin.
  • Azar azar kaynar suyu ekleyin.
  • Önce kaymak ve tereyağını karıştırarak eritin. Daha sonra tüm karışımı suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar su ekleyin ve karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelen ekmek hamurunu pişirme kağıdı koyduğunuz tepsiye dökün.
  • Bıçağınızı biraz ıslatın ve dilimlere ayırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!