İncirli Kek Tarifi

İncirli Kek Tarifi

Görenlerin de tadına bakanların da hayran kalacağı İncirli Kek tarifimizi çay saatlerinizde, günlerinizde gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz. 

KAÇ KİŞİLİK
6-8 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
20 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
25-30 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Kuru incirleri suda 5 dakika boyunca bekletin.
  • Yumuşayan incirleri yuvarlak olacak şekilde ikiye bölün.
  • Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla 5 dakika boyunca çırpın.
  • Rengi beyaza doğru dönen yumurta ve toz şeker karışımına süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Ardından Sinangil Un, Sinangil Kabartma Tozu ve Sinangil Şekerli Vanilini ekleyin.
  • Homojen bir kıvam alana kadar alttan üste doğru yavaşça karıştırın. 
  • Kıyılmış cevizi ve toz tarçını ilave edip karıştırın.
  • Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı dökün.
  • İçine incirleri dik olacak şekilde batırın. 
  • Üzerine süslemek için incir ve ceviz koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!