Focaccia Ekmeği Tarifi

Focaccia Ekmeği Tarifi

Mutfağınıza Akdeniz esintisi getirecek kekikli ve zeytinyağlı bir hamur işi Focaccia. Hem öğünlerinizde hem de çay saatlerinizde mutfaklarınızı renklendirecek 🍽️🌞💫

 

 

KAÇ KİŞİLİK
6-8 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
65 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
45 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabında Sinangil Un, su, instant maya, zeytinyağı, kekik, doğranmış kuru domates ve file zeytini yoğurun.
  • İyice yağlanmış pişirme kabına yoğurduğunuz hamuru alın. Üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin.
  • 1 saat mayalandırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıktığı an kalıptan çıkarıp alt kısmının hava almasını sağlayacak şekilde soğumasını bekleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp servis edin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!