Fesleğenli Kremalı Fettuccine Tarifi

Fesleğenli Kremalı Fettuccine Tarifi

Hemen hemen her kültürde kendine yer edinen makarnayı, siz de evinizde taze olarak nefis kreması ve taze fesleğenin mis gibi tadı ve kokusuyla hazırlayarak mutfakta harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte Tarifimiz!

 

 

 

KAÇ KİŞİLİK
2-4 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
120 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
3 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Bir karıştırma kabının içine Sinangil Sarı Semolina Un ekleyin.
  • Ortasına havuz açın. Yumurtaları, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Çatal yardımıyla karıştırın. Yumurtalar una iyice karışınca elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Hamurunuz pürüzsüz kıvama geldiğinde streç filme sarıp 30 dakika bekletin.
  • Dinlenen hamuru 2 bezeye bölün.
  • Bezelerden birini azar azar unlayarak uzunlamasına açın. Uzunlamasına dikdörtgen bir hamur açtıktan sonra iki tarafından rulo yaparak ortada birleştirin ve ince ince kesin.
  • Tezgahı biraz unlayın. Kestiğiniz makarna hamurlarını unlayıp karıştırın. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin.
  • Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayın.
  • Bu sırada makarna sosu için blender kabında taze fesleğen, parmesan peyniri, çam fıstığı, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. Sosu bir tavaya alın. Kaynamaya bırakın.
  • Bir tencereye su ve tuz ekleyin. Kaynatmaya başlayın. Kaynayan suya makarnayı ekleyin. 3 dakika pişirin.
  • Pişen makarnayı süzdürerek sosun içine atın ve karıştırın.
  •  Üzerine cherry domates, fesleğen ve toz parmesan koyup servis edin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!