Erzurum Ketesi Tarifi

Erzurum Ketesi Tarifi

♨Erzurum Ketesi… Hem yumuşacık hem de ağızda kat kat dağılan kıvamı ile yemelere doyulmayan muhteşem bir lezzet😛 Kahvaltı sofraları veya çay saatlerinde kolayca yapabileceğiniz bu nefis Erzurum Ketesi tarifini mutlaka deneyin vazgeçemeyeceksiniz‼️

 

KAÇ KİŞİLİK
5 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
1 Saat
PİŞİRME SÜRESİ
10-12 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Hamur malzemelerin tamamını yoğurun.
  • Hamuru yoğurduktan sonra 30 dk. boyunca dinlendirin.
  • Tereyağı ve Ayçiçek yağı ile birlikte unu kavurun.
  • Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya bölerek 15 dk. daha dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru yaklaşık 40 cm çapında ince olacak şekilde açın.
  • Eritilmiş tereyağı ve Ayçiçek yağını karıştırıp açtığımız hamurun üzerini iyice yağlayın.
  • Hamurun iki ucu birbirinin içine geçecek şekilde katlayın.
  • Katlanan hamurun üzerine de bir miktar tereyağı ile Ayçiçek yağı karışımından sürün.
  • Hamuru tekrar iki ucu birbiri içine geçecek şekilde katlayın.
  • Oluşan kare hamurun ortasına kavrulmuş un ve ceviz yayın.
  • Mektup şeklinde karşılıklı uçlarını birbirine doğru katlayın ve hiç açıklık kalmaması için parmaklarınızla bastırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 10-12 dk. sürede pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!