Çatal Tarifi

Çatal Tarifi

Sokakta veya pastanede yemeye bayıldığınız çatalı evde denemeye ne dersiniz⁉️ İşte size mahleb ve çörekotunun nefis kokusuyla gönülleri fetheden meşhur çatal tarifi

 

 

KAÇ KİŞİLİK
8-10 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
10 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
30 dk.

HAZIRLANIŞI

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan, kolay şekil alabilen bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şerit şeklinde uzun parçalar yapın. Şerit halindeki iki hamuru paralel şekilde koyun ve uçlarından bastırarak birleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve ardından fırından çıkartın.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!