Brioche Ekmeği Tarifi

Brioche Ekmeği Tarifi

Fransız ekmeği olarakta bilinen Brioche; içindeki bol yumurta ve tereyağı ile kahvaltı ve brunchlarda farklı bir lezzet katıyor. Kek ile ekmek arasındaki bu lezzeti sizde evinizde yapabilirsiniz. 

 

KAÇ KİŞİLİK
4-6 Kişi
HAZIRLANMA SÜRESİ
2 saat 15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35-40 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Ilık su, ılık süt, instant maya ve tuzu bir karıştırma kabına alıp çırpın.
  • Ardından Sinangil Un ve yumurtayı ilave edin.
  • Pürüzsüz kıvam alana kadar yoğurun.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri ekleyip tahta kaşık yardımıyla iyice yedirene kadar karıştırın.
  • Pişirme kabına alıp 2 saat boyunca mayalandırın.
  • Üzeri için yumurta sarısı ve suyu bir karışım haline getirin.
  • 2 saat mayalandırma sonrasında yumurta ve su karışımını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!