Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi

Adını duyunca yüzünüzde farklı tebessüm oluştu değil mi? Evet! Dünyanın En Unlu Aşk Hikayeleri bölümünde, çoğumuzun çocukluk anılarında ayrı bir yeri olan Alman Pastası var.

Bu muhteşem lezzetin müdavimleri bilir. Yerken kreması kenarlarından dışarı taşsa da, pudra şekeri uçuşup yüzünüze bulaşsa da, hiçbir şey sizi Alman Pastasını yemekten vazgeçiremez!

 

KAÇ KİŞİLİK
5 Adet
HAZIRLANMA SÜRESİ
60 Dk.
PİŞİRME SÜRESİ
30 Dk.

HAZIRLANIŞI

  • Maya, süt(90gr), yumurta, pudra şekeri ve tereyağını bir kapta yoğurun.
  • Oluşan karışıma 40 gramlık sütü üç defada olmak üzere hamura yedirerek ekleyin.
  • Yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 70 gramlık (portakal büyüklüğünde) toplar hâlinde yuvarlayıp 10 dakika daha dinlendirin.
  • Hamurun üzerine basarak yassıltın. 30 dakika daha dinlendirin.
  • Bir fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Krema için sütü bir tencerede kaynatın.
  • Farklı bir tencerede kısık ateşte şeker ve yumurtayı içindeki şeker eriyip yumurtayı pişirmeyecek ısıya getirene kadar ocakta karıştırın.
  • Ocaktan aldığımız şeker ve yumurta karışımına un ekleyin.
  • Kaynar durumdaki sütü ekleyip karıştırın. Bir spatula yardımıyla kremayı kaynatana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilya ekleyin, karıştırın.
  • Soğuması için bir tepsiye serip üzerine bir parça tereyağı sürün.
  • Soğuyan kremayı tekrar bir kaba alıp içine kalan tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
  • Daha önce pişirdiğimiz hamuru ortadan keserek içine hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımıyla hamurun tabanına sıkın. Hamurun diğer yarısını üstüne kapatın.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.

TARİF GÖRSELLERİ

Sinangil Ekstra

Ürünler, tarifler, medya yansımaları ve daha fazlası Sinangil Ekstra’da!