Buğday Kepeği
"Her değirmenin bir sırrı vardır."
Buğdayın kabuk kısmından elde edilir. Yüksek oranda lif içererek sindirime yardımcı olur. Her tür yiyecek ve içeceğe katılarak tüketilebilir.
İçindekiler:
Buğday Kepeği
Kullanım Yerleri:
Yoğurt, Süt, Bal, Kahvaltılık Gevrek gibi gıdalar ile karıştırılarak tüketilebilir, baharatlar ile karışım yapılabilir, hamur işlerine ilave edilebilir. Özellikle yüksek lifli ve düşük kalorili ürün yapımında lif kaynağı olarak kullanılabilir. Ekmek ve keklerde kalori düşürmek için belirli oranlarda kullanılabilir.
Besin Öğeleri (100 gr için)
%RDA
Enerji(Kcal/Kj) 216/918  
Protein(g) 16  
Toplam Yağ (g) 4 7
Doymuş Yağ (g) 1 3
Toplam Karbonhidrat (g) 65 22
Diyet Lif (g) 43 171
Sodyum (mg) 2 0
Kolesterol (mg) 0 0
günlük ihtiyacı karşılama oranı
Değerler ortalama olarak verilmiştir.
Dönemsel ve bölgesel farklılıklar gösterebilir.




















250 Gramlık Ambalajlarda...